شیکر استیل بوستون یک تکه از استیل با دوام و به صورت یک تکه و بدون جوش ساخته شده است. این شیکر به طور کلی 2 تکه دارد. به تکۀ کوچکتر شیکر بوستون، میکسینگ گلس یا اسمال تین (Mixing Glass -Or- Small Tin) می گویند. همچنین به قسمت بزگتر آن لارج متال تین (Large Metal Tin) گفته می شود. (Metal) به معنای فلزی است، زیرا همیشه قسمت بزرگتر از جنس فلز است. قسمت کوچکتر نیز می تواند شیشه ای یا فلزی باشد. (Tin) هم به معنای هر کدام از تکه های شیکر بوستون است.
شیکر برای ترکیب مواد و درست کردن یک نوشیدنی، متدهای چندگانه ای وجود دارد. مانند متد بلندینگ (مخلوط کردن مواد با بلندر یا همان مخلوط کن)، متد استیر یا همان هم زدن و یکی از این متدها شیک کردن توسط شیکر است. اینکه در کدام نوشیدنی ها باید از کدام متد استفاده کرد، بحث مفصل و پیچیده ای دارد.
اما به طور خلاصه نوشیدنی هایی که عمدتا از سیروپ ها و مایعات دیگر درست می شوند را با متد شیک مخلوط می کنند. از همین رو شیکر از ابزار های اصلی یک بارتندر به شمار می رود و باید در تهیه و خرید آن بسیار دقت کرد. چراکه یک شیکر بد یا بی کیفیت می تواند تمام پروسه تهیه نوشیدنی را خراب کند. برای مثال اگر قسمت های مختلف شیکر به خوبی در هم چفت نشوند، هنگام شیک کردن از هم باز شده و همه زحماتتان به باد می رود.
کاکتیل شیکر (Cocktail Shaker) وسیله ای برای مخلوط کردن نوشیدنی ها و مایعات با یکدیگر است. شیک کردن مایعات باعث به جریان انداختن هوا درون نوشیدنی شده و باعث می شود تا نوشیدنی به وسیلۀ یخ زودتر سرد شود. این وسیله انواع گوناگونی را نظیر شیکر کوبلر (Cobbler Shaker) دارد که دارای سه تکه است، به همین دلیل به آن شیکر استیل سه تکه هم می گویند.
بهتر است که مواد و مایعات را داخل تکۀ کوچکتر (Mixing Glass) ریخته و قسمت بزرگتر (Large Small Tin) را روی آن قرار دهید. سپس ضربه ای آرام با کف دست به انتهای قسمت بزگتر بزنید تا امکان ریختن مایعات وجود نداشته باشد. در صورتی که با یک ضربه قسمت کوچکتر و بزرگتر در یک طرف در یک امتداد قرار گرفتند و زاویه ای صاف را ساختند، شیکر به صورت درست بسته شده است.
در غیر این صورت امکام خروج مایعات از شیکر در هنگام شیک وجود دارد. برای باز کردن آن هم کافیست که به قسمت طلاقیِ صافی که دو قسمت شیکر بر روی هم قرار گرفته اند، ضربه زده شود و قسمت کوچکتر آرام برداشته شود. اگر قسمت کوچکتر شیشه ای باشد و ضربه به غیر از قسمت صاف به نقاط دیگر زده شود، امکان شکستن آن وجود دارد.
نکات نگهداری
- حتما پس از هر بار استفاده شیکر را بشویید تا مواد در آن رسوب نکنند.
- توصیه می شود شستشوی شیکر را با مواد شوینده انجام ندهید.
- سعی کنید ضربه محکمی به بدنه شیکر وارد نشود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.